Fact Sheet EVOLON® MASK by Textiles & More

Introductie

Textiles & More is al sinds 2016 gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardig en kwalitatieve (interieur) stoffen. Textiles & More introduceert effectieve en modieuze mondkapjes en wil ervoor zorgen dat iedereen in Nederland en daarbuiten zich beschermd kan voelen tegen besmettingen zoals Corona, het verspreiden van anderen tegen kan gaan, maar er toch modieus wil uitzien, de EVOLON® MASK.

De EVOLON® MASK worden gefabriceerd van een speciale stof genaamd “Evolon®”. Op deze stof print Textiles & More modieuze dessins. Naast standaard dessins is er de mogelijkheid om o.a. custom made dessins, slogans, emojis en maatschappelijke boodschappen te produceren. De dessins worden geprint middels transfer sublimatie printing. De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van minimaal 60˚ C en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden.

Getest

Textiles & More heeft de mondkapjes laten testen bij twee test instituten:
– TNO (TNO Referentie: MSB-2020-100332199-MHe).
– CENTEXBEL (Centexbel Referentie: T2023251 – T&M Facemask Analysis Report 20.06599.01).

Op basis van deze tests voldoen de mondkapjes qua, pasvorm, visuele inspectie, filtratie efficiëntie (meer dan 90%) en kwaliteitsbehoud na gebruik en wassen aan het door de CEN (European Committee for Standardization) gepubliceerd Europees document voor niet medische mondkapjes (CWA-NORM 17553 NORM 2020 Community Face Coverings).

STANDARD 100 van OEKO-TEX® is een van ’s werelds bekendste labels voor textiel dat is getest op schadelijke stoffen. Het staat voor klantvertrouwen en hoge productveiligheid. De Evolon® mask mondkapjes van Textiles & More zijn getest door Centexbel (https://www.centexbel.be/nl ) en voldoen aan de STANDARD 100 van OEKO-TEX® normering.

Voor meer informatie met betrekking tot STANDARD 100 by OEKO-TEX® download de Delaration of Conformity.

Uitleg Evolon® – Evolon®materiaal

De Evolon®technologie is; revolutionair, uniek en uitgevonden door Freudenberg uit Duitsland. Een combinatie van uitstekende technische en textieleigenschappen binnen één product. Evolon®-weefsels worden geproduceerd met behulp van een uniek textielproductieproces uitgevonden door Freudenberg. Eindeloze bi-component filamenten worden gesponnen, gelijkmatig op een band gelegd, vervolgens opgesplitst in microfilamenten en verstrikt met behulp van hogedrukwaterstralen om het uiteindelijke weefsel te creëren. Hierbij worden geen oplosmiddelen of chemische bindmiddelen gebruikt.

Voordelen stof “Evolon®” t.b.v. EVOLON® MASK by Textiles & More

Veilige samenstelling

Er wordt geen oplosmiddel gebruikt om de microfilamenten te genereren en er wordt geen chemisch bindmiddel gebruikt tijdens het Evolon®-productieproces. Evolon® microfilament textiel is PVC-vrij. Het Evolon®-basisdoek is Oeko-Tex 100-productklasse I gecertificeerd, wat garandeert dat ze geen stoffen bevatten die schadelijk zijn bij contact met de huid.

Duurzaam

Evolon®-textiel is een materiaal met een lange levensduur, ontworpen voor veeleisende toepassingen en genereert minder afval dan conventionele alternatieven. Het helpt de impact van afval op ons milieu te verminderen. Naast ISO 14001-certificering is de productie locatie van Evolon® microfilament textiel ISO 50001 gecertificeerd voor zijn energiebeheersysteem.

Unieke look

Evolon® microfilament stoffen hebben een uniek mat oppervlak in combinatie met de printtechniek en dessins van Textiles & More.

Ademend

Evolon® microfilament stoffen zijn ademend, wat betekent dat ze doorlaatbaar zijn voor waterdamp en lucht. Er ontstaat dus geen condensvorming in het masker. Dit komt door de extreem fijne microfilamenten, die miljoenen “micro” -kanalen creëren waardoor lucht kan stromen. De stof heeft een filtratie efficiëntie van minimaal 90% tegen partikels die door de lucht verspreid worden.

Wasbaar

Evolon® microfilament stoffen zijn wasbaar. De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van minimaal 60˚  C en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden.

Sneldrogend

Met een zeer groot inwendig oppervlak in contact met de lucht, drogen Evolon® microfilament stoffen zeer snel.

UV bescherming

Evolon® microfilament stoffen bieden uitstekende UV-bescherming. Ze zijn bekroond met UV-beschermingsfactor (UPF) 80, het hoogste niveau van de UV-norm 801. Evolon® microfilament stoffen zijn gemaakt van polyester en polyamide, die ingebouwde zonbescherming bieden. In tegenstelling tot conventionele geweven of gebreide stoffen, heeft Evolon®-textiel een bijzonder strakke constructie met multi-directionele lagen die elke opening tussen vezels voorkomen. Dankzij deze microfilamentstructuur met hoge dichtheid biedt Evolon® een langdurige bescherming tegen de zon, zelfs na het wassen.

Voordelen print-techniek Textiles & More

Textiles & More onderscheidt zich in Europees verband op het gebied van transfer sublimatie printing.

Duurzaam

Het voordeel van transfer sublimatie print is de duurzaamheid van het productieproces doordat er geen water benodigd is en het transferpapier gerecycled wordt.

Unieke look

Middels transfer sublimatie print op de stof komen we tot een unieke look, met heldere kleuren. Ieder dessin is mogelijk.

Productie

Zowel het ontwerp als de productie van de mondkapjes worden vervaardigd in eigen fabriek binnen de EU in eigen beheer. Hierdoor kunnen we de kwaliteitsbewaking optimaliseren.